Bemutatkozás

A Budapesti Építész Kamara által létrehozott, 2009. október 1-jén megnyílt Budapesti Építészeti Központ, a FUGA a város kortárs építészetének reprezentatív helyszíne. A belváros szívében működő intézmény - pontosan a Katona József Színházzal szemben helyezkedik el - az elmúlt két évben ismert és elismert, aktív törzsközönséggel rendelkező, havonta 20-25 programot kínáló kulturális intézménnyé vált.
A FUGA elsőrendű üzenete: az építészet a kultúra elválaszthatatlan része. Ebből az alapgondolatból kiindulva a FUGA az építészet kiemelt fontosságú területe mellett szinte minden más művészeti szakág folyamatos bemutatását is biztosítja: képzőművészet, klasszikus zene, jazz, színház, családi és gyermekprogramok, tudomány, könyv és film. Minden témakört előadások, fórumok, műhelybeszélgetések kísérnek, találkozási lehetőséget teremtve a rendszeres és alkalmankénti látogatók számára. A különböző művészeti ágakból érkező kortárs alkotók bemutatásával az építészet és a társművészetek kapcsolatát kívánjuk erősíteni. Célunk, hogy a kultúrafogyasztó közönség a Budapesti Építészeti Központban otthon érezze magát.
A kezdheted.hu kurátoraként építészeti és kulturális eseményekhez tudunk helyszínt biztosítani, illetve kiterjedt szakirányú kapcsolati rendszerünkön keresztül további segítséget nyújtani. Olyan - elsősorban építészeti vagy az építészethez valamilyen módon kapcsolódó projekteket (egy vagy több napos rendezvény - fórum, workshop, konferencia, kiállítás) keresünk, ami friss, aktuális problémafelvetésével, igényes és magas színvonalú megvalósításával beleillik a FUGA kialakult gyakorlatába. Egyetemista és pályakezdő fiatalok projektjeire kiemelt figyelmet fordítunk.

Kurátorok

Tagok