Bemutatkozás

A Printa Akadémia az első budapesti „concept store“, melynek ideológiája három szó köré épül: print, ökodesign és a tanulás – ebből is látszik, hogy a Rumbach Sebestyén utca 10. szám alatt található üzlet egy izgalmas, multifunkcionális tér.

A Printa Akadémia több mint két év alatt számos magyar és külföldi mûvészt mutatott be, köztük olyan neves alkotókt, mint Stark Attila vagy Rupert Meats. Emellet a Printa Akadémia konzultációs lehetőséget nyújt műértőknek, miként tudnak egy megfizethető kollekcióra szert tenni.

A kávézó és a galéria mellett elhelyezkedő ökodesign üzlet kínálatában megtalálhatóak a galériában kiállított limitált szériás, a műhelyben készült szitanyomatok, továbbá válogatott, egyedi és újrahasznosított mindennapi ökodesign tárgyak, ruházat és bútorok is.
Az ötletesen kialakított helyiség megfelelő teret biztosít egy elkülönített műhelynek, a szitanyomó eszközöknek és a kiváló minőségű szitanyomógépeknek. Itt szervezünk gyakorlati oktatást is, melynek keretében szakavatott nyomdászaink vezetik be a kíváncsiskodókat a szitázás rejtelmeibe.
A két tulajdonos üzletvezető, Majoros Zita tervezőgrafikus és Claudia Martins nyomattechnikákkal is dolgozó fotóművész, a budapesti művészkörökben már ismertek és elismertek. Mindketten örömmel tapasztalták, hogy elősegítették egy olyan közösség kialakulását, amelynek tagjai számára fontos a papíralapú kortárs képzőművészet és a környezettudatos design szellemisége.

Kurátorok

Tagok