• 4 000 Ft
  1 019 000 Ft
 • 0%
 • Lezárult

Projekt kitaláló

Széchenyi Lakótelepért Szabadidő Kulturális Sport Egyesület

Széchenyi Lakótelepért Szabadidő Kulturális Sport Egyesület

privát üzenet küldése
A projektben tábor szervezését szeretnénk megvalósítani, olyan szociális hátrányos helyzetű gyermekek részére, akik panellakásban élnek és a természetben kevés lehetőségük van ismereteket, élményeket gyűjteni. A projekt tartalma a nem iskolai rendszerű környezettudatos oktatás és szemléletformálás, vagyis a környezettudatos magatartásra való nevelés, korosztályokként a korosztályi sajátosságokhoz igazodva. Meg kell tanítani a résztvevőket a természet tiszteletére, és lehetőséget biztosítani a különböző élőhelyek megismerésére. Célunk, olyan programok biztosítása melyeket gyakorlati tevékenysége során a már iskolai tananyagokból is megszerzett ismeretek útján kilépve az ingerszegény környezetből a résztvevők felfedezzék a természet értékeit. Ennek értelmében megadott szempontok alapján megfigyelés, gyűjtés, mérések, kísérletek, (pl. odú és madáretető készítése), illetve olyan módszerek használata, melyek a koncentráció, és társismeret, illetve a memóriafejlesztést segít. Hazai életközösségek megfigyelése, élőlények vizsgálata, az élővilág védelmének fontosságának kiemelése. A programot 23 főre tervezzük, 4 éjszaka, 5 nap időtartamra. A tábor költsége: háromszori étkezés, szakmai program, szállás.
Projekt képe
 • Projekt
  leírás
 • Frissítések
  (0)
 • Támogatók
  (1)
 • Hozzászólások
  (1)

A projektben tábor szervezését szeretnénk megvalósítani, olyan szociális hátrányos helyzetű gyermekek részére, akik panellakásban élnek és a természetben kevés lehetőségük van ismereteket, élményeket gyűjteni.

A projekt tartalma a nem iskolai rendszerű környezettudatos oktatás és szemléletformálás, vagyis a környezettudatos magatartásra való nevelés, korosztályokként a korosztályi sajátosságokhoz igazodva. Meg kell tanítani a résztvevőket a természet tiszteletére, és lehetőséget biztosítani a különböző élőhelyek megismerésére.

Célunk, olyan programok biztosítása melyeket gyakorlati tevékenysége során a már iskolai tananyagokból is megszerzett ismeretek útján kilépve az ingerszegény környezetből a résztvevők felfedezzék a természet értékeit. Ennek értelmében megadott szempontok alapján megfigyelés, gyűjtés, mérések, kísérletek, (pl. odú és madáretető készítése), illetve olyan módszerek használata, melyek a koncentráció, és társismeret, illetve a memóriafejlesztést segít.

Hazai életközösségek megfigyelése, élőlények vizsgálata, az élővilág védelmének fontosságának kiemelése. A programot 23 főre tervezzük, 4 éjszaka, 5 nap időtartamra. A tábor költsége: háromszori étkezés, szakmai program, szállás. Erre szeretnénk kérni a Támogatók segítségét. A lakótelepén élő családok ezt a költséget nem tudják felvállalni, ennek következtében az itt élő gyermekek többsége évekig nem jut el nyaralni, illetve táborozni. Ideje: 2012. augusztus első, vagy második hete.