csakoda

Művészet
 • 1 500 Ft
  253 000 Ft
 • 1%
 • Lezárult

Projekt kitaláló

csakoda
A "CSAKODA- Képvándorlás Magyarországon" projektünk célja, hogy munkáinkat a Budapesten kívül élő, a kortárs képzőművészeti párbeszédből gyakran kirekesztett közönség számára is elérhetővé tegyük
 • Projekt
  leírás
 • Frissítések
  (0)
 • Támogatók
  (1)
 • Hozzászólások
  (0)

2011 március 11-én, a diósgyőri Ady Endre Művelődési Házban született meg Trapp Dominika és Dés Márton közös ötleteként a CSAKODA- projekt. A  CSAKODA elnevezés egy művészeti kezdeményezést, csoportosulást és kiállítássorozatot takar. Tagjai képzőművészek és zenészek. 2011 szeptemberében egy, az egész országra kiterjedő vándorkiállítást indítottunk útjára, melynek állomásai nagyközségek és kisvárosok művelődési házai. A kiállítássorozat elsődleges célja,  hogy munkáinkat a Budapesten kívül élő, a kortárs képzőművészeti párbeszédből gyakran kirekesztett közönség számára is  elérhetővé tegyük, és egyúttal mi is bővíthessük ismereteinket hazánkról, új szempontokkal és véleményekkel szembesülhessünk. A legmegfelelőbb kiállítási helyszínnek a művelődési házat tartjuk, amely hagyományosan a kultúra közvetítés helyszíne, ám ilyen minőségében mára egy kissé elhanyagolt.

A kiállításokon nagyon szívesen látjuk a gyerekeket, fiatalokat, akikről tapasztalataink alapján feltételezhetjük, hogy kevés alkalmuk adódik a kortárs művészettel találkozni. A megnyitók után képzőművészek alkotta zenekarok, rapperek, dj- k lépnek fel, alkalomadtán helyi csapatokkal kiegészülve. Egy fotós és egy videós segítségével dokumentáljuk az eseményeket, hogy később a felvételeket a weboldalunkon közölhessük. A csapat tagjai: Dés Márton, Konrád Áron, Langfeld Márk, Bálint Bence, Keresztesi Botond, Szigeti Árpád, Menyhárt Norbert, Trapp Dominika, Tranker Kata, Romhány Veronika, Malárik Kálmán, Szűcs Levente, Mikulán Dávid, Szőke Gáspár, Hajdú Zsolt- és a lista tovább bővül. Eddig Albertirsán, Bélapátfalván, Záhonyban és Jászladányban jártunk , és további öt művelődési házzal már felvettük a kapcsolatot. A támogatásra azért lenne szükségünk, hogy ne a saját zsebünkből kelljen finanszíroznunk ezt a, véleményünk szerint, erősen közhasznú országjárást.

Bővebben weboldalunkon olvashatsz rólunk: http://csakoda.hu/

A jánossomorjai kiállításról szóló cikk a JTV oldalán:

http://jtv.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=2276