Telep

A művészetet és a vendéglátást egyedi módon ötvöző Telep 2010 óta létezik. A Madách téren található hely koncepciója a kezdetekől fogva, hogy minél szélesebb spektrumban képviselje a fiatal művészeket. A kortárs kiállítások és workshopok témájában, akárcsak a három szintes térben egy dolog állandó, hogy minden változik.

Repülő szörfdeszka

Technológia
 • 0 Ft
  1 265 000 Ft
 • 0%
 • Lezárult

Projekt kitaláló

Repülő szörfdeszka

Repülő szörfdeszka

privát üzenet küldése
Projekt képe
 • Projekt
  leírás
 • Frissítések
  (1)
 • Támogatók
  (0)
 • Hozzászólások
  (4)

Egy egészen új dolog jutott eszembe, amin már évek óta dolgozom. Arra gondoltam, hogy miért ne lehetne olyan szörfdeszkét gyártani a kite-szörfösöknek, ami a víz felszíne fölött repül a párnahatásban, mint egy ekranoplán,

YouTube video

jól manőverezhető, nem túl nagy, de termel elég felhajtóerőt ahhoz, hogy a víz fölött a levegőben maradjon. Fordulékony és gyors lenne, kicsi ellenállással hiszen nem ér a vízhez, remek új sport születhetne. A szörfös csak rááll, a kite pedig a vonóerő segítségével fölgyorsítja annyira a szárnyat, hogy az elemelkedjen a víz felszínéről. A szárny működőképes, a gyártása pedig relative olcsó lehet a kezdeti szakaszban, ahol az alábbi módszerrel gyártanám le a csupaszárnyat:

http://www.sheldrake.net/cardboards/

Ehez csak kartonpapírra és cnc gépre van szükségem, illetve a borításhoz szükséges üvegszálra és műgyantára. Ezeket meg kell vásárolni.

Ezután már csak ki kell próbáltatni a kite surf szerelmeseivel, VELETEK, akik remélhetőleg rögtön lecsapnak majd az újfajta szórakozásra.

A vállalkozás alapvető költségeit a tervezés és mérnöki munka, illetve a prototipus legyártásának költsége adja. Ez nem olcsó, de ha csak a prototipust akarjuk megépíteni nem is olyan drága. Létezik már kidolgozott terv a szárnyra, a legyártásához viszont támogatásra van szükség.

A szárny ehez hasonló elven repül, csak jóval kisebb, és olcsóbb gyártani.YouTube video

Mindenkire, aki szeret szörfözni, szereti a kalandos, új dolgokat kipróbálni és elég bátornak érzi magát, esetleg befektető, várom a támogatását! Csináljunk valami újat, izgalmasat, egészen egyedit!