"Zenélő templomok"- komolyzenei hangverseny

Zene
 • 0 Ft
  829 000 Ft
 • 0%
 • Lezárult

Projekt kitaláló

Kaposvári Kistérségi Közkincs Egyesület

Kaposvári Kistérségi Közkincs Egyesület

privát üzenet küldése
Az egyesület olyan kulturális, sport és egészség szervezet, melynek céljai és feladatai: a. A kulturális kínálat és a kapcsolatok bővítése. b. Közösség- és kompetenciafejlesztés. c. A természeti, környezeti, szellemi kulturális értékek feltárása, dokumentálása, bemutatása, védelme és továbbadása. d. A kulturális tevékenységet végzők összefogása, tagjai szakmai érdekeinek védelme és képviselete, a szakmai kompetenciák fejlesztése. e. Kulturális rendezvények szervezése. f. a szabadidős sportolás lehetőségeinek népszerűsítése. g. az egészséges életmód kialakítására ösztönöz, az egészség megtartását, betegség megelőzést szolgáló programokat szervez, h. a természet szeretetére, megóvására nevel. Tevékenységét valamennyi korosztályra és rétegre kiterjedően végzi, különös tekintettel a hátrányos helyzetű településekre, csoportokra, egyénekre.
 • Projekt
  leírás
 • Frissítések
  (0)
 • Támogatók
  (0)
 • Hozzászólások
  (0)

Előzmények: 2010-ben a Kistérségi Társulás önerőből szervezte meg 11 településen a komolyzenei hangverseny-sorozatot, ahol a kistérség 1800 lakosa jutott igényes zenei élményhez. A rendezvény nagyon sikeres volt, 2011-ben is várták a folytatást, amely pályázati támogatásból meg is tudott valósulni: 7 helyszín majd 1000 érdeklődő.

A gazdasági mutatók sokat romlottak. 2011-ben megalakult Egyesületünk lelkén viseli azt, hogy a 2 éves hagyománnyal rendelkező, nagy népszerűségnek örvendő rendezvény 2012-ben is megvalósulhasson.

A helyszínek: A vidéki települések legnagyobb, legszebb, fantasztikus akusztikai adottságaival rendelkező, nagy tömegeket befogadó épületei a templomok és a kastélyok. Május-október hónapokban, egyeztetéstől függően havi 1-2 alkalommal kerül majd megrendezésre komolyzenei rendezvényeink. A támogatási lehetőség elnyerése estén nem az lesz a gondunk, hogy keresnünk kell a helyszíneket, hanem az, hogy a sok jelentkezőből kiket tisztelhetünk meg idén azzal, hogy a rendezvényt településére elvigyük. Az érdeklődés nagy.

Közönség: Félelmetesen felgyorsuló világunkban egyre kevesebb alkalom nyílik sokak számára a belülről fakadó kultúrálódás megvalósítására. Milyen válaszok adódnak? "Nincs időm...", "Sokba kerül..." "Drága az utazás...." "Messze a város...."

A zenei élményt ingyen nyújtjuk a közönség számára, akiket az adott helyszín környékéről, a szomszéd településekről is  hívjuk és várjuk, igénybe véve a falugondnoki buszok adta lehetőséget. Így nem kell igénybe venni a hétvégén ritkán közlekedő járatokat, vagy éppen nem kell átszállásokkal bajlódni. Az is kimozdulhat otthonából rendezvényünkre, akinek nincs saját járműve. Az ingyenességgel az a célunk, hogy az anyagi gétakatt ledöntsük és ne pénztárcafüggő legyen, ki ülhet be hallgatóságnak. Célunk továbbá, hogy minél több fiatal/diák jöjjön el a hangversenyekre, hogy befogadókká, az igényes kultúrát kedvelő közönséggé váljanak a későbbiekben. Ennek érdekében iskolákat keresünk meg, hogy népszerűsítsék rendezvényünket, hallgatóságként vegyenek részt rajta szervezett keretek között.

A műsor: Minden alkalmat úgy tervezünk, hogy a zene mellett a házigazdák is megszólalhassanak: mutassák be az épületeket, a településeket. Továbbá a művekhez, a szerzőkhöz kapcsolódó zenetörténeti érdekességekkel színesítjük a hangversenyeket. A rendezvény minden esetben a "Szeretetvendégséggel" zárul, ahol házigazda, fellépő, hallgató találkozhat, oszthatja meg az átélt élményt egymással.

Fellépőink a Kistérségben élő és munkálkodó zene iránti elhivatottsággal bíró kórus, zenei duó, hangszeres együttes, akik esetében esetenként utaztatásról valamint hangszer bérlésről kell gondolkodnunk.

Amire támogatását kérjük:

- Grafikai munka: meghívó tervezése, mutációi, plakát tervezése, mutációi

- Média megjelenések

- Állványos banner

- Megállító tábla

- Hangszerbérlés

- Személyszállítás

- Szervező utiköltsége (előkészítő tárgyalások, szórólapozás, rendezvény napja)

- Konferálás

- Fellépők

Ha értékrendje egyezik a miénkkel, ha a fenti elképzeléssel azonosulni tud, ha olyan anyagi helyzetben van, amellyel támogatni tudja hangverseny-sorozatunkat, akkor segítse a megvalósulást! Örülnénk, ha együttműködés jöhetne létre Önnel! Köszönjük!